THEKRANE er en æstetisk oase midt i et råt industrielt landskab på kanten af Nordhavn – én af de sidste havne i hovedstaden, der er under omdannelse. Konceptet er udtænkt af den visionære ejer Klaus Kastbjerg og arkitekt Mads Møller fra Arcgency og bygger på kranens tidligere funktion og historie som kulkran.

Den usædvanlige fleretagers konstruktion består af en reception i stueetagen, et mødelokale på første etage, en spa og en terrasse på anden etage og et hotelværelse øverst, THEKRANEROOM, med lounge og terrasse, som også kan bookes som mødelokale.

Ukonventionel luksus

Læder, træ, sten og stål er nogle af de materialer, der er brugt til møbler, design og indretning. Møblerne er specialfremstillede, så de passer til konceptet og dimensionerne, og hylder det gode danske håndværk. Det hele afspejler den danske less-is-more-indstilling til luksus, hvor alt overflødigt og forstyrrende er skåret væk. Med sine usædvanlige industrielle rammer udstråler THEKRANE en ukonventionel luksus, som på én og samme tid er kvalitetsbetonet og uprætentiøs, rå og raffineret.

Den sorte farve er en reference til kul og en hyldest til kranens fortid. Samtidig spiller det sorte interiør en vigtig rolle i at minimere visuelle distraktioner. De afdæmpede sorte omgivelser og de store panoramavinduer udgør en slags enkel billedramme om den betagende udsigt til København og til havet.

”Naturligt lys påvirker direkte, hvordan vi opfatter et rum og vores sindsstemning og følelse af lykke. Derfor optimerede vi rummet indenfor, så det opfanger naturligt dagslys og sætter scenen for udsigten til vandet udenfor. De danske sommerdage er lange og lyse, og langs kystlinjen er lyset meget blidt. Inde fra kranen ser al vejr fantastisk ud – selv stormvejr,” forklarer Mads Møller.

Mads Møller står også bag projekter som The Vipp Shelter, Absalon-kirken og container-kontoret Stack I & II.

Historisk industrihavn

Mens man i andre byer ofte ender med at udslette de interessante historiske lag, når man renoverer de gamle industriområder, hylder THEKRANE sin fortid.

”Det er sjældent at finde en havn som denne i Danmark. Nordhavn har stadig et industrielt look, som tiltrækker blandt andet entreprenører og kunstnere,” siger Klaus Kastbjerg og fortsætter:

”Nye bygninger har ikke den samme charme eller fortælling. Derfor har vi bevaret den rå, industrielle fornemmelse og tilføjet noget uventet: et gammelt maskinrum er nu et eksklusiv retreat, hvor man kan drikke champagne med en spektakulær udsigt.”

Klaus Kastbjerg står også bag flere andre spektakulære omdannede industribygninger i Nordhavn såsom THE SILO, et boligtårn i en gammel kornsilo, The Signing Room, et møderum i havnens anden gamle kulkran, og Stack I og II, kontorhuse bygget af gamle skibscontainere.

Dansk håndværk

THEKRANE udstiller højprofilerede danske brands inden for livsstil og design, udvalgt for deres signaturstil, udsøgte kvalitet og formfuldendte håndværk.

Nogle af de folk, som har været med til at skabe THEKRANE:

Virksomhed Produkt
Anker & Co: Belysning
Bang & Olufsen: TV og lydsystemer
Carpediem: Senge
Craft soda: THEKRANE specialfremstillet sodavand
Dinesen: Trægulve, -vægge og -lofter
Duravit: Badeværelsesmøbler
Inventilate: Ventilering
Krone: Vinduer
Kvadrat: Tekstiler og gardiner
Menu: Møbler og boligtilbehør kurateret af Jonas Bjerre-Poulsen
Vola: Badeværelsestilbehør
Geismars: Linen